DN-artikel

Om du har svårt att läsa det här nyhetsbrevet Klicka här

 s u r o l l e

Otroligt glädjande!
var torsdagens artikel i
Dagens Nyheter Kultur
27 sept 2012.

DN-27-sept-2012-liten
Det creddar inte bara mig att hamna på kultursidorna utan hela den svenska slöjdvärlden att vi får bereds plats i Sveriges största morgontidning. Artikeln var något förkortad, samtalet handlade ganska mycket om slöjdens värden i förhållande till industralismen med anledning av en recensent som vasst formulerat "det finns inte en enda funktionell hemslöjdsprodukt som är mer funktionell än motsvarande industriprodukt".
Han missade helt klart de humansitiska, ekologiska och estetiska värden som slöjden står för.
Journalisten i DN bad om ursäkt för att det står "Pappa var slöjdlegend". Rubriksättarna missade att min far Wille är "still alive & well" och aktiv i verkstan. Längre ner står det dock "är".

För er som missade den kommer den som en länk här:

http://www.surolle.se/DN-27-sept-2012.jpg

s u r o l l e s eskapader
Var på Bokmässan i Göteborg i helgen och förutom att signera min nya bok så medverkade jag på seminariet "Om slöjden som börjar i skogen" tillsammans med slöjdarna Knut Östgård, Lars Pettersson och Mats Nylinder, SLU. Gunilla Kindstrand var moderator. Vi hade ett fint samtal om hur det krok- och rakvuxna materialet ger inspiration och form till slöjdade funktionella föremål och till skulpturer.

Under hösten håller jag både föredrag och kurser i Östersundstrakten, Vasa i Finland och på Sätergläntan.
Se hemsidan för mer info.

Innan dess ska jag färdigställa de fina ordtavlorna med utdrag ur Tranströmers poesi till Ålidhemskyrkan i Umeå. Skickar en tacksam tanke till det trevliga samtalet med Monika Tranströmer som gav sitt godkännande till uppdraget!

Allt gott!

Jögge Sundqvist

"Slöjdens Jack Nicholsson som nån sa på FB"

Vill du inte längre få mitt nyhetsbrev?
Copyright © 2012 s u r o l l e. Alla rättigheter reserverade